Известие

Collapse
No announcement yet.

Центровка на 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Центровка на 33

Колеги ако може някой да ми каже как се центрова това животно,че вече се видях в чудо с нея.Аз съм от Бургас и тука много много не се занимават с 33.Бащата обикаля сервизите и каза,че като чуели 33 и му казвали, че не се занимават.Та намери там някакъв си дето да я центрова ама оня фен я центровал на око(сигурно не е знаел какво прави) та сега колата не пали.Другото което е ,че дроселната клапа е пипана и не знам как трябва да е.По едно време запали на 3 цилиндъра и като бутнах дроселната клапа да се отвори се запали и четвъртия.Сега искам да и направя центровката както трябва та да мога да я подкарам.Моля помагайте,че взех да се отчайвам.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

хубаво си отворил тема,ама е хубаво и да кажеш какъв двигател е по точно,дай некви характеристики за да можем да ти помогнем
    145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Двигателя е 1.7 boxer пълен инжекцион.Колата е от '93 SW.

Comment

какво разбираш под центровка. двигателя ти се управлява от компютър. смени свещи и кабели и след това я заведи на компютърна диагностика да ти кажат какво не е наред. газова имаш ли
        точка

Comment

До колкото знам подаването на искра не се контролира от компютъра на колата,а е чрез дестрибуторната капачка.Става въпрос дали подава искра когато трябва.За такава центровка говоря.Също така и дроселната клапа е пипана и тя трябва да се погледне.Иначе колата няма газово.

Comment

я потърси тая дистрибуторна да видим дали ще я намериш. запалването е от две бобини които се управляват от компа. той пък взима сигнал от датчик за оборотите и позицията на коляновия вал.
            точка

Comment

Аз дестрибуроната капачка я знам къде е.Въпроса е че не знам дали подава искра в точния момент(по-вероятно да не е така)и няма как да разбера.Няма как да я закарам и до компютърна диагностика понеже не иска да пали,а диагностиката е в другия край на града.Друг е въпроса колко могата да ми вземата за тая диагностика.

Comment

каква точно модификация ти е двигателя
                точка

Comment

Повечето 33ки имат дистрибуторна капачка... доколкото знам само Имолата няма... да ме поправи някой по знаещ
                  Не става само с Алфа, требе и акъл...
                  Alfa 33 SW 89г. 1.7 IE 8V,
                  Alfa 33 91г. 1.3 RIP,

Hyundai Santamo 2000г. 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от rammstein4o
                    Повечето 33ки имат дистрибуторна капачка... доколкото знам само Имолата няма... да ме поправи някой по знаещ
                    мииии 2 съм имал 1 и 3 серия и двете с делко

Comment

Нямам идея каква модификация е.Знам само че е 1.7 16v пълен инжекцион.Не е 4х4.Не пише да е I.E нито в книжката,нито като напиша вина.

Comment

След като е 16V няма как да не е I.E. - пък и нали сам казваш че е пълен инжекцион
                        Когато си тъп, обикновено е за цял живот...

Comment

Начи 16в има делко,но има и датчик на хол.Ако ти е заминал датчика забрави да запали.Ако не ти дава ток към свещите е Той.Делкото ти е за парама то е застопорено и не се върти като на 8в версията.Ако е 16в не знам как е центровал е делкото ,но ако е няма да се учудя.Така че,свали си предна лява гума,наведи се и виж дали отгоре се спуска черен кабел и влиза в мястото,точно между скоростите и блока на двигателя.Ще видиш че се държи с болтче отвиваш го с десетка ключе.Разгледай го да не е скъсан кабела,че тоя ...съм го ял.След това някъде около дупката за наливане на маслото е буксата,откачаш и беганиье към магазина.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                          Alfa Romeo 33

Comment

колега, как реши че е 16 волтова,ако съдиш по ремъците си сгрешил,няма 16 волтов мотор с един дросел,най вероятно е 1,7 с джетроник и делко а не 16в и с "дистрибуторна капачка",принципно за да има такава трябва и делко

коя година е колата,винтиловите принципно са перманет и си го пише отзад на капака,ТВОЙТА Е ОТ СТАРИТЕ 4/4
                            145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Добри колегата е казал, че не е перманент и ти го изкара бахти и сложното да се различи 8в от 16в, не се хващай за думичките, много ясно е, че щом има дистрибуторна капачка има е делко, виж това за единия дросел и мен ме учуди

Comment

Working...
                              X